skip to Main Content

OVER ONS

IMG_6137

Mijn naam is Nick Schellinger, in januari van 2015 heb ik  een start gemaakt met een meubelmakerij die zich toelegde op het maken van oerdegelijke meubels voor zowel volwassenen als kinderen, van origine is de liefde voor het meubelmaker begonnen met het bouwen van decor stukken voor diverse toneel en musical verenigingen. Nou lijkt dit natuurlijk geen sins op meubel maken maar hier ligt wel de oorsprong van de liefde voor het hout en de mogelijkheden hiervan.

Naast het uiterlijk van het meubel hecht ik ook veel waarde aan de kwaliteit en duurzaamheid van mijn producten. ik maak alles met de grootste zorg en oog voor detail, van kinderkeueken tot eettafel.

Het hout van Oerwerk komt ‘overal’ vandaan. Voor het maken van “No waste” meubels gebruikt men oude vloeren, en verzaagde balken uit oude boederijen maar  ook het eigen afval van Oerwerk word weer hergebruikt. Als er dan toch nieuw hout ingekocht moet worden is dat altijd PEFC of FSC ® gecertificeerd en steeds vaker van Nederlandse oorsprong.

Als het van massief hout is, dan maakt Oerwerk het. In “ No waste ” of regulier Hollands hout, in elke vorm en maat. Nooit klakkeloos. Oerwerk denkt vanaf het begin mee over de constructieve vertaling van een ontwerp en de uitvoering daarvan.

Onze tafels zijn het antiek van de toekomst, maar als het niet anders is, kunnen we ze gewoon weer verwerken tot iets nieuws en dat kunnen we keer op keer op keer.
Maatwerk in opdracht

FSC-keurmerk
PEFC-PRO-3bew_Content
Little-Greene-logo

Verf en Lak

Alle verf en lak die we gebruiken is van Little Greenen.

Little Greene maakt milieuvriendelijke verf en is van de hoogste kwaliteit. Ze gebruiken alleen de beste, natuurlijke, organische, en synthetische pigmenten. Hierdoor hebben de kleuren superieure diepte, een hoge dekkracht en een lange levensduur die verwacht mag worden van moderne verven.Waar Little Greene met recht trots op mag zijn de 100% kindvriendelijke kwaliteiten zoals de Absolute Matt Emulsion, Intelligent Matt Emulsion en Intelligent Eggshell. Deze zijn gecertificeerd als kind-veilig volgens NEN-EN 71-3:1995De productie in de fabriek is veilig en gecertificeerd volgens European Environmental norm: NEN-EN-ISO 14001:2004

Back To Top